De beste LEGO sets in 2022

LEGO is door de jaren heen heel erg gegroeid in populariteit en heeft heel sets uitgebracht. Er zijn zoveel keuzes, dat een set kiezen best moeilijk kan zijn. Hoe kunt u het beste een set kiezen? In deze tekst gaan wij het hebben over de verschillende LEGO sets die het populairste zijn in 2022 en die aangeraden worden om te kopen.

1. Sanctum Sanctorum LEGO set

Dit is een LEGO set dat is gebaseerd op het thema Marvel. In deze wereld is er een superheld genaamd Doctor Stephen Strange waarin deze set u het huis van Doctor Strange kunt opbouwen. In het huis van Doctor Strange zijn er drie verdiepingen die u kunt opbouwen met de decoraties erin. Ook zijn er LEGO poppetjes van de Marvel series zoals Spiderman, Iron Man en Doctor Strange zelf. De kosten voor deze set is ongeveer 250 euro. Dit is een leuke collector's item om te hebben en het is leuk om op te bouwen.

2.Toruk Makto & Boom der Zielen LEGO set

Een van de nieuwste en leukste sets is de Toruk Makto & Boom der Zielen LEGO set. Dit is een set gebaseerd op de nieuwste Avatar film waarin de Boom der Zielen zit. Deze set heeft een Feenix, de Boom der Zielen zelf met speciale LEGO onderdelen en de blauwe Avatar poppetjes. Deze set kost 150 euro, een stuk goedkoper doordat het minder onderdelen heeft terwijl het best populair is. Een echte aanrader voor LEGO en Avatar fans.

3. Galaxy Explorer LEGO set

Ook deze set is populair maar ook heel erg klassiek, dit komt omdat deze set al van jaren geleden komt. De Galaxy Explorer set heeft simpelweg een paar astronauten poppetjes en een groot ruimteschip om op te bouwen. Een simpele thema en makkelijk op te bouwen maar ook heel erg leuk om te hebben. Ook is deze set best populair door de prijs, de kosten is 100 euro en goedkoper dan de andere twee sets, terwijl deze set een jubileum set is. Heel leuk voor een leuke prijs en ideaal voor verzamelaars.

4. Vincent Van Gogh – The Starry Night LEGO set

Een schilderij die tot leven komt met behulp van LEGO. Deze set is gebaseerd op het schilderij de Sterrennacht gemaakt door Vincent van Gogh. De set heeft alleen maar één poppetje en onderdelen om het schilderij helemaal na te maken met de instructie erbij. De set heeft meer dan 2 duizend stenen en kost wel een beetje tijd om op te bouwen. De kosten voor deze set is 170 euro, een beetje duurder maar u kunt er een kunstwerk van maken en er mee doen wat u wilt. Een aanrader voor kunstliefhebbers die ook van LEGO houden.

5. Optimus Prime LEGO set

Daarnaast is er ook de Optimus Prime LEGO set die helemaal functioneel is. Deze set is gebaseerd op de film Transformers, dit is een film waarin er robots zijn die tegen slechte robots vechten om zo de wereld te redden. De leider van de robots die tegen de slechte robots vechten is Optimus Prime. Als u de LEGO set helemaal opgebouwd heeft, kunt u de robot transformeren naar een vrachtwagen en weer terug naar een robot. Daarnaast kunt u de robot wapens geven die ook opgebouwd kunnen worden. De hele set heeft in totaal 1500 stenen en kost 180 euro. Een algemene prijs terwijl u er veel pret mee kan hebben door dat het veel functionaliteiten heeft. Een aanrader voor LEGO verzamelaars die van een beetje actie houden.

6. The Razor Crest LEGO set

Star Wars is altijd een groot onderwerp in LEGO, daarvan is de De Razor Crest een van de populairste sets voor Star Wars LEGO in 2022. Deze set komt uit de film the Mandalorian. De set is het ruimteschip van Din Djarin, de bounty hunter waarmee hij op avontuur gaat met Grogu. Deze set heeft best wel veel stenen, 6200 stenen in totaal waardoor het best prijzig kan zijn en het een tijdje kan duren voordat dit helemaal opgebouwd is. De set kost daardoor 600 euro en is ook bedoeld om als collector's item te bewaren. Een mooie set voor Star Wars fans maar wel als u het geld ervoor heeft.

7. Horizon Forbidden West: Tallneck LEGO set

Een van de meest populaire LEGO sets van 2022. de Tallneck komt van de game Horizon, Forbidden West. Dit is een game waarbij u in een apocalyptische wereld terecht komt waarbij de wereld vroeger heel erg in de technologie zat waardoor veel monsters en dieren machines zijn.  Een van deze monsters zijn de Tallnecks, deze monsters zijn passief en wordt gebruikt om data uit het monster te halen. Deze data wordt vaak gebruikt voor de mensen om kaarten te updaten in bepaalde apparaten. De reden dat deze set populair is komt omdat het goedkoop terwijl het redelijk veel stenen heeft en het een hele mooie design heeft. Ook komt dit omdat er veel fans zijn van de game waar dit monster vandaan komt. De prijs is 90 euro en daardoor heel erg gunstig voor wat u kan krijgen.

8. Lion Knights’ Castle LEGO set

Dit is een LEGO set dat opnieuw verkocht wordt met moderne steentjes en een nieuw design. Deze set is gebaseerd op de oude versie van de Lion Knights' Castle die vroeger een simpel design had. Het oude design is gebaseerd op gele stenen en een paar poppetjes. De reden dat het heel erg simpel was komt omdat vroeger veel sets simpel werden opgesteld en omdat LEGO pas nieuw in de markt kwam.Vergeleken met de nieuwe versie heeft de nieuwste kasteel veel meer om aan te bieden. De Set is een kasteel met een muur en een poort erbij. Daarnaast heeft de set  heel veel poppetjes en wapens, deze poppetjes zijn soldaten met paarden erbij die ook wapens beschikken. De prijs van de set is 400 euro, dit komt omdat dit een jubileum set is en gebaseerd is op de oude set. Om waardering te tonen heeft daardoor LEGO deze set opnieuw uitgebracht met de nieuwste van het nieuwste.

9. Tot Slot

Veel nieuwe sets om van te kiezen, het is belangrijk om te kijken voor wie en of voor welke redenen u een LEGO sets koopt. U moet opletten wat voor soort budget u heeft om deze LEGO sets te kopen, want LEGO kopen is niet vaak goedkoop. Als u een set voor een verzameling wilt kopen, zou ik u aanraden om te kopen wat u nodig heeft. Voor bijvoorbeeld een kado om aan iemand te geven zou ik het toch goedkoop en simpel houden. Daarnaast is LEGO een aanrader voor kinderen, het is leuk en u kunt er van alles mee doen zoals bouwen wat zij in gedachten hebben. Hiermee kan dit het kind zijn creatieve kant zien om bijvoorbeeld iets zelf te bouwen in plaats van de instructies te volgen. Dit betekend niet dat volwassenen geen LEGO kunnen hebben, er zijn genoeg LEGO sets die ook en alleen voor volwassenen zijn. Zoals de LEGO Technic sets waarbij u een elektrisch apparaat moet samenstellen en zelfs coderen. Ook bestaan er genoeg LEGO collector's items zoals een heel LEGO colosseum die u kunt bouwen. LEGO is heel leuk om te bouwen voor jong en ook oud.