De Duurste Pokémon Kaarten Ooit

U heeft vast wel gehoord van Pokémon in bijvoorbeeld uw jonge jaren. Pokémon is door de jaren heen in Nederland erg populair. Van de Pokémon spellen die uitgebracht zijn tot de Pokémon kaarten die door heel Nederland verkocht werden. Vaak worden deze Pokémon kaarten nog gekocht door jong maar ook door de volwassen veteranen die vanaf vroeger tot tegenwoordig nog kaarten kopen, een van de grote redenen is het beleven van nostalgia. Soms vinden mensen het heel fijn om iets te hebben of te doen waarvan zij hun jeugd herinneren, hiervan is Pokémon een van deze dingen. Hierdoor zijn de Pokémon kaarten van vroeger steeds waardevoller geworden en is er een soort markt ontstaan voor deze kaarten. Hoe unieker en zeldzamer de kaart is, hoe meer de Pokémon kaart aan waarde heeft. Er zijn zelfs kaarten die boven de tienduizend euro's kosten, maar dit is voor veel mensen niet te geloven. Als u meer geïnteresseerd bent over de Pokémonkaarten die het duurste zijn, is dit een ideale tekst voor u. In deze tekst gaan wij u leren over Pokémon kaarten en welke kaarten het duurste zijn ooit.

Waarom worden deze kaarten gekocht?

Het kan misschien moeilijk te geloven zijn dat er Pokémon kaarten bestaan die meer dan duizenden euro's zijn. De reden dat deze kaarten duur zijn is dat er veel vraag naar dit soort kaarten is en dat het met een goedkope waarde makkelijk doorverkocht kan worden, hierdoor is de waarden erg gestegen en willen mensen vaak bezit nemen van dit soort kaarten. Hierdoor zijn er ook Pokémon fans die goed geld willen uitgeven om in bezit te komen van dit soort kaarten voor hun collectie, tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die dol zijn op het verzamelen van Pokémon kaarten. De waarde van de kaart wordt gemaakt door natuurlijk hoe zeldzaam en oud de kaart was maar ook hoe hoog de keuring staat. In de wereld van verzamelbare kaarten is er een bepaalde keuringsbedrijf die een kaart grondig controleert of de kaart nooit in uitstekende staat is en of de kaart wel netjes is. Hierop wordt een keuring gegeven, de keuring gaat van 1 naar 10. Meestal is het zelden dat een kaart een 10 keuring krijgt, dit komt omdat dit betekend dat de kaart een perfecte conditie heeft, geen schrammen, deuken of andere dingen die de waarde van de kaart kunnen veranderen. Als of de kaart net uit de fabriek kwam. Daarom zijn kaarten die er super uitzien vaak een 9 of zelfs een 9,5, maar welke kaarten zijn nou zo waardevol?

Gold Star Rayquaza Pokemon Kaart

Een van de meest waardevolle kaarten is de Gold Star Rayquaza. De kaart is van een legendarische Pokémon die uniek is vergeleken als normaal. Een Legendarische Pokémon is een Pokémon die maar een keer te vinden is die erg sterk is vergeleken met ieder andere Pokemon. Een Gold Star Pokemon is een Pokémon die vanuit een series komt waarvan veel Pokemon's een unieke versie zijn van de normale pokémon. Een goed voorbeeld is een albino gorilla, dit is een gorilla met een conditie die de gorilla uniek maakt vergeleken met andere gorillas. Daarnaast heeft achter de Pokémon een holographische achtergrond op de kaart. Dit soort kleine dingen maakt een kaart ook vaak extra waardevol. Voor de rest heeft de kaart veel waarden omdat de kaart oud is en niet meer in zijn oude staat verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat er door de jaren heen nieuwe series zijn gekomen waardoor de Gold Star Series vervallen is. Een series is het aantal kaarten die verkocht worden op de markt door Pokemon. Na een tijdje worden deze kaarten vervangen met nieuwe kaarten en een nieuwe naam. In totaal is deze Pokemon 45 duizend euro waard. Deze prijs kan altijd veranderen omdat de vraag ernaar steeds hoger gaat.

Ex Team Rocket returns Gold Star Torchic Pokemon Kaart

Nog een kaart die van de Gold Star Series komt. Deze Pokemon is uniek omdat de kaart ook oud is waardoor de waarden verhoogt wordt. Ook is de Pokémon een starter Pokemon van zijn eerste form. Een starter Pokémon is een Pokémon die altijd als eerste gekozen worden wanneer u een van de Pokémon spellen speelt en uw avontuur begint. Ook deze Pokemons zijn alleen maar een keer verkrijgbaar en zijn nergens anders te vinden. Net als de vorige kaart is dit ook een van de unieke Pokemons met een unieke kleur waarvan het zeldzaam is om te vinden. Hierdoor is de waarde van de kaart in totaal 50 duizend euro. Deze kaart kan misschien wel vaker in de markt geleverd zijn maar toch zijn er alleen maar een aantal die de perfecte conditie hebben. Van de zo veel kaarten zijn er alleen maar 17 kaarten die deze perfecte conditie hebben. Met alle benoemde dingen kan de prijs voor deze kaart dramatisch omhoog gaan.

Pikachu Illustrator Pokemon Kaart

Dit is een van de unieke kaart die nooit in de markt is gekomen maar alleen maar in een kunstcompetitie als prijs is weggegeven. Deze kaart is benoemd tot een van de duurste Pokemon kaarten die ooit hebben bestaan. Dit komt omdat tijdens een kunst competitie er 39 zijn uitgegeven aan de winnaars van de kunstcompetitie waarvan 12 maar een perfecte conditie hebben en maar een kaart heeft de zeldzame 10 keuring wat deze kaart zeer uniek maakt, een zeldzame kaart met een zeer unieke keuring. Wat de kaarten zo waardevol maakt is dat het een unieke kaart is die niet speelbaar is. Normaal hebben deze kaarten een functie voor het Pokémon Kaartspel waarvoor deze kaarten voor bedoeld zijn, maar in dit geval kan de kaart niet gebruikt worden. Deze kaart heeft alleen maar een bedankje in de beschrijving en heeft de titel ''Illustrator'' terwijl normaal de titel ''Trainer'' is. Trainer kaarten zijn kaarten die de speler of een Pokémon kunnen helpen met bijvoorbeeld extra kaarten mogen trekken of de Pokémon extra krachten geven. Deze kaart heeft zelfs de record gebroken voor de duurste Pokemon kaart die ooit ook echt verkocht werd. De waarde voor een van de perfecte conditie kaarten is ongeveer 1,275 miljoen euro, waarvan de enige kaart die een 10 keuring heeft een waarde van meer dan 5 miljoen euro. De meest bekende inkoop voor een van deze kaarten werd gedaan door de bekende YouTuber, Logan Paul. Tegenwoordig loopt hij ook vaak rond met de kaart en is het een van zijn meest waardevolle bezittingen.