Klimrek voor peuters - train de motoriek van kinderen

Kinderen bewegen over het algemeen steeds minder. Toch is het vrij eenvoudig om ze op een hele leuke manier in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld met een klimrek voor binnen.

Klimrek peuter

Met een houten klimrek voor een peuter kan je peuter zich uren vermaken. Er zijn verschillende soorten klimrekken op de markt. Populair zijn bijvoorbeeld de driehoek klimrekken met een glijbaan. Bij deze meeste merken, zoals Jindl, kun je van die glijbaan een klimhelling maken als je deze omdraait. Zo heb je met met dit speelgoed enorm veel mogelijkheden. Voor je peuter is het een leuke uitdaging en zal zeker niet snel vervelen.

Klimset voor binnen

Wil je echt een soort klimparadijs van je woon- of speelkamer maken? Overweeg dan eens een complete klimset voor binnen. Populair zijn de sets met een klimkubus, glijbaan/klimhelling, klimdriehoek en een ladder. Echt uitgebreid en leuk speelgoed dat jaren meegaat.

Met een houten klimrek hebben kinderen plezier, maar trainen ze tegelijkertijd hun motoriek. Door actief bezig te zijn, zijn ze gezonder en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Vandaar dat ook bijvoorbeeld professionals in de kinderopvang dergelijke klimrekken voor binnen aanraden. Speelgoed waar je lekker mee speelt en tegelijkertijd veel dingen leert.

Klimrek baby

Bestaan er ook klimrekken voor baby's? Jazeker! Klimrekken voor binnen zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo heb je verstelbare klimdriehoeken waar kinderen vanaf 9 ongeveer maanden voor het eerst hun klimkunsten op kunnen vertonen. Natuurlijk doen ze dit altijd onder begeleiding en op een laag klimrek. Je zult zien dat ze, op hun eigen tempo, ontdekken wat ze kunnen en zo, letterlijk en figuurlijk steeds een stapje verder gaan. Zonder dat je er misschien bij stilstaat trainen baby's op deze manier hun motoriek. En dat is iets waar ze als ze dreumes, peuter, kleuter of schoolkind zijn nog steeds wat aan hebben.